ZALOGUJ SIĘ ZAREJESTRUJ SIĘ

Promowane wina w kwietniu 2016

23.04.2016

Wino musujące Corner Prosecco Valdobbiadene Grand Cuvee
Włoskie, wytrawne, białe wino polecane jako aperitif.
Najlepiej jest je podawać w temperaturze 5-8 stopni Celsjusza.

Wino Shell Segal
Izraelskie, wytrawne, białe wino polecane do ryb i drobiu.
Najlepiej jest je podawać w temperaturze 8-10 stopni Celsjusza.

Wino Cotes de Bourg
Francuskie, wytrawne, czerwone wino polecane do wieprzowiny i grilla.
Najlepiej jest je podawać w temperaturze 16-18 stopni Celsjusza.

Wino Byzantium
Włoskie, wytrawne, czerwone wino (grona Primitivo) polecane do wieprzowiny.
Najlepiej jest je podawać w temperaturze 16-18 stopni Celsjusza.

Wino Civimta
Gruzińskie, półwytrawne, białe wino polecane do baraniny, owoców morza i ryb.
Najlepiej jest je podawać w temperaturze 7-9 stopni Celsjusza.

Wino Solarra
Bułgarskie, półwytrawne, białe wino (grona ) polecane do drobiu i ryb.
Najlepiej jest je podawać w temperaturze 7-9 stopni Celsjusza.

Wino Cape Zebra
Półwytrawne, białe wino z RPA (grona Chenin blanc) polecane do ryb i drobiu.
Najlepiej jest je podawać w temperaturze 8-12 stopni Celsjusza.

Wino Peter Mertes Gewurztraminer
Niemieckie, półsłodkie, białe wino (grona Gewurztraminer) polecane do deserów i jako aperitif.
Najlepiej jest je podawać w temperaturze 7-8 stopni Celsjusza.

Wino Fresco
Polskie, półsłodkie, czerwone wino polecane do deserów i jako aperitif.
Najlepiej jest je podawać w temperaturze 13-17 stopni Celsjusza.

Zestawienie przygotowane na podstawie danych handlowych dystrybutorów tych win.