ZALOGUJ SIĘ ZAREJESTRUJ SIĘ

Sol De Chile Varietal

12.04.2016

Wino Sol De Chile Varietal wytwarzane jest z wyselekcjonowanych szczepów winogron pochodzących z winnicy Bodegas y Vinedos De Aguirre, zbieranych wcześnie rano w celu uzyskania bogatego i wyraźnego aromatu.

Sol De Chile Varietal Sauvignon Blanc
To białe, wytrawne wino o intensywnym słomkowym kolorze z zielonymi odblaskami. Lekkie, orzeźwiające, o wyjątkowym cytrusowym aromacie z nutką delikatnych ziół.
Podawać schłodzone do temperatury 10 stopni Celsjusza do dań morskich, ryb, białych mięs i sosów, pikantnych dań oraz drobiu.

Sol De Chile Varietal Cabernet Sauvignon
To z kolei czerwone, również wytrawne) wino posiadające intensywny i skoncentrowany rubinowofiolotewy kolor i aromat typowy dla tego rodzaju szczepu winogron, wzbogacony tonami czekolady i kawy. Taniny mocne i dojrzałe.
Polecane zwłaszcza do pikantnych potraw w czerwonym mięsem, wieprzowiny i cielęciny.
Podawać w temperaturze 16-18 stopni Celsjusza.