ZALOGUJ SIĘ ZAREJESTRUJ SIĘ

Wina z wiosny

10.04.2016

W ubiegłym roku na rynku polskim w ofercie było sporo nowości, część win znanych i lubianych. Poniżej zestawienie promowanych przez dystrybutorów.

Wino A. Zirnhelt
Francuskie, wytrawne, białe wino (grona Sylvaner) polecane do ryb, owoców morza oraz jako aperitif.
Najlepiej jest je podawać w temperaturze 8-10 stopni Celsjusza.

Wino musujące Mionetto Prosecco
Włoskie, wytrawne, białe wino polecane jakie aperitif.
Najlepiej jest je podawać w temperaturze 8-11 stopni Celsjusza.

Sol De Chile Varietal Sauvignon Blanc
Chilijskie, wytrawne, białe wino (grona Sauvignon Blanc) polecane do owoców morza, ryb, mięs białych i sosów, dać pikantnych oraz drobiu.
Najlepiej jest je podawać w temperaturze 10 stopni Celsjusza.

Wino Insolito Alentejano
Portugalskie, wytrawne, czerwone wino polecane do czerwonego mięsa i makaronów.
Najlepiej jest je podawać w temperaturze 11-14 stopni Celsjusza.

Wino Panul Reserve
Chilijskie, wytrawne, czerwone wino (grona Cabernet Sauvignon) polecane do wołowiny i wieprzowiny.
Najlepiej jest je podawać w temperaturze 16-18 stopni Celsjusza.

Wino Ca’Ernesto
Włoskie, wytrawne, czerwone wino (grona Cabernet Sauvignon) polecane do mkaronów i wieprzowiny.
Najlepiej jest je podawać w temperaturze 16-18 stopni Celsjusza.

Wino Pueblo Viejo Rioja
Hiszpańskie, wytrawne, czerwone wino (grona Tempranillo, Garnacha, Mazuelo) polecane do serów i drobiu.
Najlepiej jest je podawać w temperaturze 12-14 stopni Celsjusza.

Sol De Chile Varietal Cabernet Sauvignon
Chilijskie, wytrawne, czerwone wino (grona Cabernet Sauvignon) polecane do pikantnych potraw z czerwonym mięsem, wieprzowiny i cielęciny.
Najlepiej jest je podawać w temperaturze 16-18 stopni Celsjusza.

Wino Solarra
Bułgarskie, półwytrawne, białe wino polecane do ryb i drobiu.
Najlepiej jest je podawać w temperaturze 7-9 stopni Celsjusza.

Wino El Sol
Australijskie, półwytrawne, białe wino (grona Chardonnay Colombard) polecane do ryb i owoców morza.
Najlepiej jest je podawać w temperaturze 8-10 stopni Celsjusza.

Wino Carlo Rossi
Amerykańskie, półwytrawne, różowe wino polecane do drobiu oraz jako aperitif.
Najlepiej jest je podawać w temperaturze 9-11 stopni Celsjusza.

Wino Naira
Argentyńskie, półwytrawne, czerwone wino (grona Bonarda Malbec) polecane do grilla, wołowiny i wieprzowiny.
Najlepiej jest je podawać w temperaturze 15-17 stopni Celsjusza.

Wino Labyrinth
Bułgarskie, półwytrawne, czerwone wino polecane do baraniny.
Najlepiej jest je podawać w temperaturze 15-17 stopni Celsjusza.

Wino Bodega Cortes
Hiszpańskie, półwytrawne, czerwone wino polecane do drobiu.
Najlepiej jest je podawać w temperaturze 15-16 stopni Celsjusza.

Wino Cavignon
Franuskiej, półwytrawne, czerwone wino polecane do makaronów i wieprzowiny.
Najlepiej jest je podawać w temperaturze 16-18 stopni Celsjusza.

Wino musujące Cin&Cin
Polskie, półsłodkie, białe wino musujące polecane jako aperitif.
Najlepiej jest je podawać w temperaturze 8-10 stopni Celsjusza.

Wino Finisterra
Portugalskie, półsłodkie, czerwone wino polecane do deserów, owoców oraz jako aperitif.
Najlepiej jest je podawać w temperaturze 4-16 stopni Celsjusza.

Wino Salcuta
Mołdawskie, półsłodkie, czerwone wino polecane do deserów i jako aperitif.
Najlepiej jest je podawać w temperaturze 13-17 stopni Celsjusza.

Wino musujące Dorato
Polskie, słodkie, białe wino musujące polecane jaki aperitif.
Najlepiej jest je podawać w temperaturze 8-10 stopni Celsjusza.

Wino Arne Pomegranate
Słodkie, czerwone wino do owoców lub jako aperitif.
Najlepiej jest je podawać w temperaturze 15-18 stopni Celsjusza.

Zestawienie przygotowane na podstawie danych handlowych dystrybutorów tych trunków.